Verzendbeleid

Lifestyle Grooming zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van bestellingen van producten en bij de beoordeling van aanvragen tot verlening van diensten.

Als plaats van levering geldt het adres dat de Klant aan Lifestyle Grooming kenbaar heeft gemaakt.

Voor elke bestelling onder de €45 zullen de verzendkosten in rekening gebracht worden voor de Klant. Vanaf €45 worden geen verzendkosten in rekening gebracht voor leveringen binnen België en Nederland. Voor leveringen buiten België en Nederland zullen de verzendkosten steeds in rekening gebracht worden van de Klant.

Artikelen besteld via deze webwinkel worden uitsluitend geleverd in België en Nederland, tenzij anders overeengekomen met Lifestyle Grooming.

Voor de levering kan Lifestyle Grooming gebruik maken van externe transport diensten. Doorgaans worden bestellingen binnen België en Nederland, die voor 23u op werkdagen geplaatst worden, de volgende werkdag geleverd. Echter kan het gebeuren dat deze levertermijn niet gewaarborgd kan worden door onverwachte omstandigheden. In geen enkel geval kan Lifestyle Grooming in gebreken gesteld worden voor vertraagde leveringen.

Tenzij anders overeengekomen of uitdrukkelijk anders bepaald, worden de goederen aan de woonplaats van de Klant of in een door de Klant gekozen afhaalpunt geleverd binnen 30 dagen na ontvangst van de bestelling.

Elke zichtbare beschadiging en/of kwalitatieve tekortkoming van een artikel of andere tekortkoming bij de levering, moeten door de Klant onverwijld worden gemeld aan Lifestyle Grooming binnen 24u na ontvangst. Dit dient doormiddel van duidelijk bewijsmateriaal, in de vorm van beeldmateriaal,  gemeld te worden aan Lifestyle Grooming.

Het risico wegens verlies of beschadiging gaat over op de Klant vanaf dat hij (of een door hem aangewezen derde partij, die niet de vervoerder is) de goederen fysiek in bezit heeft gekregen. Het risico gaat echter al over op de Klant bij levering aan de vervoerder, als de vervoerder van de Klant de opdracht heeft gekregen de goederen te vervoeren en deze keuze niet door de Lifestyle Living was geboden.

 

Retourbeleid

Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden waarom u de bestelling toch niet zou willen houden. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 kalenderdagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

U heeft na annulering nogmaals 14 kalenderdagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van bij u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa €7,5 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder.

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en in originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden.

Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via hello@lifestylegrooming.eu of het modelformulier voor herroeping (in de Algemene Voorwaarden) invullen en doorsturen. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 kalenderdagen na aanmelden van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen werd.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorrekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Meer informatie over het herroepingsrecht vindt u in onze Algemene Voorwaarden op onze website of via de link.

https://lifestylegrooming.eu/pages/algemene-voorwaarden

Product ruilen?

Wilt u uw product ruilen? Dat kan mist dezelfde retourvoorwaarden als hierboven voldaan worden. U kunt hiervoor contact opnemen met hello@lifestylegrooming.eu. Wel draagt u zelf de kosten voor terugzending van het product.

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor u te wijzigen.